Hoe BikesforZim te werk gaat

1

We zoeken en selecteren oude fietsen in Nederland die niet meer gebruikt worden


2

De fietsen worden klaargemaakt en geladen voor verzending


3

De fietsen worden per zeecontainer via Beira naar Harare verzonden


4

De fietsen worden toegekend aan geselecteerde organisaties of individuele begunstigden


Van Nederland naar Zimbabwe


BikesforZim is een Nederlandse / Zimbabwaanse stichting met als doel de levensstandaard van Zimbabwanen - die het ook écht nodig hebben - te verhogen door de inzet van goede tweedehandsfietsen uit Nederland. In Nederland zijn er veel fietsen die letterlijk werkloos zijn, die in Zimbabwe juist werk kunnen ópleveren. Een tweedehandsfiets betekent voor velen een mogelijkheid tot werk, inkomen of studie.

De Nederlandse tak van de stichting houdt zich bezig met het verzamelen van de fietsen, het vinden van donors en het inzetten van vrijwilligers voor het transport naar Zimbabwe.

De Zimbabwaanse tak van de stichting zorgt dat er fietsgerelateerde projecten worden gevonden en geselecteerd met een voorkeur voor projecten die “social entrepreneurship” in zich hebben.

Op deze website is te lezen welke bestemming de fietsen kunnen krijgen middels de verschillende projecten, wie de lokale partners en begunstigden zijn en kan je volgen waar jouw gedoneerde fiets uiteindelijk terechtkomt!

Onze missie is om het leven van Zimbabwanen te verbeteren door fietsen beschikbaar te stellen.

home_charity_icon_mission_2

Fietsen in Zimbabwe

waren eens de meest gebruikte manier van vervoer voor zowel scholieren, arbeiders als kleine ondernemers; de grote steden hebben nog altijd een netwerk van fietspaden. Door de huidige crisis is er een herwaardering van de fiets als goedkoop en gezond vervoermiddel. De fietsen uit Nederland zijn zeer gewild door hun robuste degelijkheid.

home_charity_icon_mission_2

Wij zijn trots dat we al 500 Zimbabwanen konden voorzien van Nederlandse fietsen

met uw hulp is een tweede container met fietsen, gereedschap en reseveonderdelen aangekomen. Deze tweede lading wordt gebruikt voor training en steun aan lokale fietsenmakers

Onze projecten

fiets-icoon-groen2

RESCU

RESCU is een liefdadigheidsinstelling die werk biedt aan mensen met een mentale of fysieke beperking in een beschermde omgeving. Door hulp van BikesforZim gaan ze ook fietsen onderhouden.

fiets-icoon

WCDT

Het Wadzanai Community Development Trust is een grassroot organisatie die plattelandsontwikkeling beoogt. Het is gelegen rond Uzumba Magunje Village in Mashonalnad Central, een kleine 6o kilometer ten noorden van Harare.

fiets-icoon-rood

CWPS

De stichting Child Welfare and Protection Services (CWPS) is gericht op het bieden van ondersteuning en een toekomst voor straatkinderen in Harare.

fiets-zwart

IMBA International

IMBA is een stichting die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen en hun families op het platteland in Zimbabwe.


De verhalen van onze ondernemers

Uw bijdrage helpt deze mensen zichzelf te helpen