Laten we samen een betere wereld bouwen op de fiets!

Als vrijwilliger

BikesforZim is opgericht in 2015 en drijft volledig op de inzet van vrijwilligers. Op het moment behelst dit activiteiten om de organisatie naamsbekendheid te geven en promotie te maken.

Het bijhouden van het nieuws op onze websites is daar een belangrijk onderdeel. Als je creatieve vaardigheden hebt en je kan bijdragen ben je welkom.

Wat kan ik doen als corporate partner

Bedrijven kunnen volledige partners worden van Bikes for Zimbabwe.

Toon de sociale huisstijl van uw organisatie of bedrijf door betrokken te raken bij BFZ. Als ondernemer wordt u zichtbaar en kunt u uw sociale profiel vergroten door reclame te maken voor onze zaak en op een praktische manier te helpen.

Als fietsendetailhandelaar mag u adverteren en een korting geven op de verkoop van een nieuwe (E-) fiets wanneer een oude fiets is geschonken en die korting gebruiken om onze zaak te ondersteunen en voor het vervoer van die fiets betalen, gemiddelde prijs € 20, -.

Je kunt opslagruimte voor geschonken fietsen beschikbaar stellen totdat voldoende zijn om naar het centrale magazijn te worden verzonden ter voorbereiding op verzending.

U kunt reserveonderdelen of hulpmiddelen voor donatie bewaren en opslaan bij B4F, omdat er altijd behoefte aan is.


Wat kan ik doen als fietsenverzamelaar

Iedereen kan een fietscollectiegroep starten in zijn community.

Wat iemand nodig heeft voor een succesvolle verzameling:

 1. Een groep enthousiaste mensen die gemotiveerd zijn voor de zaak en bereid zijn zich voor de volledige periode van de rit in te zetten.
 2. De doelgroep van mensen die fietsen willen en kunnen doneren. Deze mensen kunnen leden van de gemeenschap zijn, kerkgroepen, fietsliefhebbers, fietsmonteurs of retailers.
 3. Een locatie om de gedoneerde fietsen (tijdelijk) op te slaan totdat ze klaar zijn voor afhaling of aflevering. Deze locatie kan een grote schuur, een fabriek, schuur of stal zijn. Zoek iets dat kan worden beveiligd.
 4. Een scenario met taken en taakverdeling. Het is handig om een praktische checklist te maken en wie wat doet. De elementen voor een succesvolle ophaalactie zijn:

1. Een plan voor promotie en reclame.

 • folders; Daarin moeten alle details duidelijk worden gemaakt aan potentiële donoren: doelstellingen, wat is gewenst (wat niet!), datums, locaties, etc.
 • Persoonlijke presentaties op scholen, club, kerk, etc.
 • Aankondigingen op sociale media

2. Een vastgesteld doel, zowel in aantal fietsen dat wordt ontvangen als in geldelijke donaties.

 • Een gedetailleerde leidraad voor het uitvoeren van een succesvolle fietscollectie is hier te vinden.
 • Iedere groep die geïnteresseerd is om iets te doen kan samenkomen en in de buurt/ het dorp/ de stad of de wijk een fiets collecte organiseren.
 • Vereisten voor een succesvolle inzameling:
 1. Een groep enthousiaste mensen die zich verschillende dagen willen inzetten en die weten waarvoor ze het doen.

 2. Een doelgroep die aangesproken kan worden om fietsen te doneren. Dat kan zijn clubgenoten (een service club), kerkgenoten, dorpsgenoten, mensen uit dezelfde buurt, fietsenmakers.

 3. Een plaats om de gedoneerde fietsen (tijdelijk) op te slaan. Dit kan zijn en loods, een grote garage, een (boeren-) stal of oude fabriek. Bedenk hoe je fietsen veilig kan stallen en achter slot en grendel houden.

 4. Een draaiboek met taken opstellen. Het is goed om een checklist te maken waar de nodige stappen in opgetekend worden en wie wat kan / gaat doen. Elementen voor iedere succesvol project:

 5. Een plan voor promotie en uitleg: bijv. productie van flyers, verwijzing naar de FvA website, persoonlijke reclame, spreekbeurten op scholen, clubs, de kerk, scouting club, enz.

 6. Datum prikken waarop fietsen opgehaald kunnen worden, lokatie bekend maken waar fietsen afgeleverd kunnen worden.

 7. Aanmaken van een WhatsApp groep met info over ‘drop-off points’.

Doneer je eigen fiets

Uw fiets is het levensbloed van onze organisatie en zal bij de eerste keer naar Zimbabwe worden verzonden.

Een aantal verzamelpunten (afgiftelocaties) zijn overal in het land beschikbaar.

Een lijst met locaties die u hier zult vinden (nog te ontwikkelen)

Doneer geld

Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt geven om BFZ te helpen.

We waarderen uw bijdrage en waarderen het als u aangeeft wat u wilt dat uw gift wordt gebruikt. Er zijn een aantal categorieën waarvoor we ondersteuning willen en we zullen die activiteiten versterken waarvan jij denkt dat ze die verdienen.

Om een andere invoegtoepassing voor doneren in te voegen die het mogelijk maakt dat categorieën keuzes maken.

Helpen bij het onderhouden van de website

Bikes for Zim kan webdesigners en communicatiespecials goed gebruiken. Als je mee wil helpen om content erop te plaatsen en te delen op social media, dan ben je meer dan welkom.

Bedenk dat veel van onze partners geen supersnel internet toegang hebben, vandaar onze eis het 'simpel te houden'.

Uw bijdrage helpt deze mensen zichzelf te helpen